Wie

Hallo en welkom op ‘magie der interpretatie’. Op mijn blog probeer ik je te laten zien dat veel dingen wel eens heel anders zouden kunnen zijn dan jij altijd dacht. Dit is niet eng, maar gewoon anders. De titel geeft al aan dat ik via dit blog iets aan je interpretatievermogen wil doen, want ik denk dat interpretatie het enige is wat jouw leven maakt zoals het is. Interpreteer je iets positief of negatief? In hoeverre ligt dat aan een ander of aan een situatie en in hoeverre ligt het eigenlijk bij jezelf?

In de loop der jaren zijn mijn vrienden mij ‘Bo’ gaan noemen. Vraag me niet waarom (dit is een lang verhaal) en inmiddels gebruiken meer mensen de naam ‘Bo’, dan mijn oorspronkelijke roepnaam, dus eh… stel ik mij voor als Bo. Op 14 juni 1980 werd ik geboren in Eindhoven, waar ik het grootste gedeelte van mijn leven ben blijven wonen. Het andere gedeelte van mijn leven heb ik doorgebracht in dorpjes rondom Eindhoven.

Ik zie mijzelf niet als heel erg wetenschappelijk, heel erg religieus of heel erg spiritueel, maar als een combinatie van deze drie en ik denk dat ieder mens hiervan een combinatie is. Verwacht dan ook geen hoog spirituele wazigheid op mijn blog, noch verhalen om jullie over te halen te gaan geloven in een godheid. Toch kan ik niet ontkennen dat als je op zoek gaat naar waarheid en wijsheid, je ergens op de zoektocht oude geschriften in moet duiken. Het komt voor dat ik vergelijkingen trek met verhalen uit onder andere de bijbel, maar dit doe ik niet met de intentie jou te bekeren. Ik doe het om een vergelijking te trekken, of om een onderwerp te verduidelijken.

Ik ben geen psycholoog en ik ben geen filosoof. Dit is ook helemaal niet nodig om dingen te begrijpen. Zolang je het leven durft te leven met alle zintuigen open en af en toe eens nadenkt over wat je waargenomen en ervaren hebt, leer je stiekem heel erg veel. Meer dan de gemiddelde mens in ieder geval. Tevens gaat het er in mijn blog om zelf na te denken en niet af te gaan op wat anderen schrijven en vertellen. Iedereen heeft hersens, maar niet iedereen gebruikt die. Wat dat betreft zijn veel mensen nog net schapen, die doelloos achter elkaar aan hobbelen. Op zich niets mis mee, totdat een herder niet het beste met zijn schapen voor heeft en de schapen gebruikt om kwade plannetjes uit te laten voeren.

De artikelen kunnen wat uitgebreid zijn en diep gaan. Ik hoop dat je de wil op kan brengen om ze te lezen, zonder te denken; wat een onzin, dit weet toch iedereen. Nogmaals, mijn intentie is om jou zelf na te laten denken, niet om je mijn mening op te dringen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat dan een commend achter, of gebruik het contactformulier. 17 miljoen Nederlandse breinen weten altijd meer dan 1 brein.

“Believe nothing, no matter where you read it, or who said it,
no matter if I have said it,
unless it agrees with your own reason and your own common sense.”

-Boeddha-

 

%d bloggers liken dit: